Resmi kurumlarla birlikte tüm şirket, dernek, vakıf gibi tüzel kuruluşlar başta olmak üzere kişilerin kamuoyuna bilgilendirme, duyuru, haber gibi tüm bilgilerin web sitesi aracılığı ile doğru şekilde yayınlanması zaruri hale gelmiş, iletişimin en önemli vazgeçilmez unsuru olmuştur.
Web siteleri HTML olarak adlandırılan kodlama dili kullanılarak çalışmaktadır. HTML icat edildiği ilk zamanlarda web siteleri, işin uzmanları tarafından tamamen el ile kodlanarak yapılmaktaydı. Artık web siteleri, programlar aracılığıyla otomatik olarak oluşturulmaktadır. Hazır şablon kullanılarak oluşturulan web siteler haricinde, ihtiyaçlara yönelik özel olarak tasarlanıp kodlanan siteler de bulunmaktadır. Hazır şablon kullanılarak yapılan web sitelerinin güvenlik başta olmak üzere özel kodlanmış sitelere göre bazı dezavantajları ve sıkıntıları da bulunmaktadır. Günlerce emek verilerek bin bir zahmet ile hazırlanan web sitelerinin güncel olmaması günümüz iletişim dünyasında en önemli sorunların başında gelmektedir.
Web sitelerinin güncellenmesi ile ilgili şehrimizde bir sistem karmaşasının olduğu görülmektedir. Web sitelerinin güncellenmesinden birinci derece editörler sorumludur. Editörler, web sitesinde iletişim bilgileri başta olmak üzere tüm duyuru, haber, fotoğraflar, videolar gibi yayınlanacak içeriklerden sorumludur. Editörler, web sitesini kullanan kurum, kuruluş, şirket ile yakından ilgili kişilerden olması gerekmektedir. Çünkü kuruluşla ilgili yaşanan ya da yaşanacak olan tüm gelişmelerin birinci elden web sitesine aktarılması en doğru olanıdır. Fakat editörlerden ziyade yayınlanacak içeriklerin web developerlardan istenmesi sistem karmaşıklığına sebep olmaktadır.
Asıl sorun burada başlamaktadır. Web sitesinin güncel tutulması web developerlardan istenmekte, ancak kurum, kuruluşla ilgili yaşanan yaşanacak gelişmelerden gerektiği kadar bilgilendirilmemekte, gerekli doküman, fotoğraf gibi bilgiler tam, net olarak verilmemektedir.
Web developerlardan tarafından hazırlanan web sitelerinde kontrol paneli bulunmaktadır. Bu kontrol panelinden editörler tarafından web sitesi yayınları kontrol edilmektedir. Yaşanan yayınlanma sıkıntılarında, hatalarda web developerlar devreye girerek sorunları çözmektedir.
Diğer önemli bir sorun ise web sitesi yerine sosyal medyanın kullanılmasıdır. Sadece sosyal medyanın kullanılması, web sitesinin olmaması iletişim dünyasında hem kurumsallık açısından hem de imaj açısından uygun bir görüntü olmamaktadır. Kurum ve kuruluşların çok yaygın olarak kullanılan sosyal medyada yer alması gerekmekte, ancak web sitelerinin de olması gerekmektedir. Tüm içeriklerin web sitesinde yayınlanması, ardından sosyal medya aracılığıyla yaygınlaştırılması en önemli unsurdur.
Diğer bir sorun ise alan adlarında yaşanmaktadır. ".com" uzantılı alan adları bugün çok kolay şekilde alınmaktadır. Fakat kurumsallık ve imaj açısından ".tr" uzantılı alan adlarının kullanılması daha önemlidir. Ayrıca ".tr" uzantılı alan adlarının maliyetleri ".com" uzantılı alan adlarına göre daha uygun bulunmaktadır. ".tr" uzantılı alan adları alınırken evrak zorunluluğu olması nedeniyle işlemler 1-2 gün sürmektedir.