Dünyada yeni teknoloji ve üretimin önemi hızla artmaya devam etmektedir. Katma değeri yükselen teknoloji ve ortaya konan ürünler, rekabet ortamını daha zorlu hale getirmektedir. Ayrıca ülkemizin teknoloji ve üretim kapasitesinin artırılarak, küresel alanda rekabet edilebilirliğin sağlanması da büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle ara ve nihai ürünlerin tasarımı, üretimi ve geliştirilmesi konusunda teknolojik bilgi ve donanıma sahip beyin ve işgücüne ihtiyaç duyulmaktadır.  


Bu noktadan hareketle Çorum'da üretken ve girişimci ruha sahip gönüllü 7 kişiyle Çorum Mucitler Derneğini kurduk. Derneğimiz yeni kurulmasına rağmen başta bilişim teknolojileri olmak üzere dünyadaki yeni gelişmeleri yakından takip ederek, halkımıza aktarmayı bir vazife bilmektedir. Derneğimiz hiçbir zaman katma değer üreten emeğe karşı olmamış, bilakis başta Çorum olmak üzere ülkemize ve bölgemize katma değer sağlama düşüncesiyle çaba sarf etmektedir.
Bu amaç ve gaye ile bölgenin önemli ihracat ve sanayi merkezi olan Çorum'umuza yeni bir ekonomik avantaj sağlamasını beklediğimiz kenevirden sizlere bahsetmek istiyorum. Burada kenevirin tarımsal boyutuna değil, kenevir ürünlerinin üretilmesine yönelik sanayiye dikkat çekmek istiyorum.


Kenevir, sanayinin birçok alanı için ham madde olarak kullanılırken, ihracat potansiyeli de bulunuyor. Kenevir, otomotiv sektörünün yanı sıra ağaç işleme sanayisi, kenevir talaşından doğal inşaat malzemeleri üretimi, ahşap malzeme, kumaş, gemi halatı, izolasyon malzemeleri, kozmetik, biyodizel, biyokütle yoluyla enerji üretimi, kenevir yağı, gıda ve yem, kağıt sanayisi, banknot ve sigara kağıdı, çay poşeti gibi 3.000 adet üründe kullanılabiliyor.
Çorum'da kâğıt konusunda çalışmalar bulunmaktadır. Kâğıt sektörü haricinde özellikle kumaş ve bio yakıt ile diğer alanlarda da yatırımlar yapılabilir.


Tarımda kenevir üretiminin artmasıyla birlikte, keneviri ürün haline getirecek sanayinin önemi ortaya çıkmaktadır. Dünyadaki ticari bir takım oyunlar, kenevirin ülkemizde ekilişini sınırlandırmış ve bunun sonucu olarak sanayisi ortadan kalkmıştır. Ülkemizde kenevir ekiminin yaygınlaşması ile birlikte kenevir sanayisinin ortaya çıkacağı ve büyüyeceği ön görülmektedir. 


Marka ve piyasada söz sahibi olmak için işi ilk yapmak çok önemlidir. Üretimde en önemli unsurlardan bir tanesi ham maddeye yakınlıktır. Aşağıdaki haritada görüleceği gibi kenevir ekimine izin verilen şehirlerin çoğu (Amasya, Bartın, Çorum, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat, Yozgat ve Zonguldak) Çorum'un yakınlarında yer almaktadır. 
Ülke ve bölge ekonomisine önemli katkıları olan Çorum’da, ham maddeye yakınlığından dolayı kenevir sanayisine yönelik yeni atılımlar ve yatırımlar yapılabilir. Böylece Çorum, 100 milyar dolarlık kenevir pastasından mutlaka payını almalı.