HİTİT ÜNİVERSİTESİ

Gurbette olduğumdan memleketim Çorum ile ilgili haberleri hep takip etmişimdir. Bu yönde Hitit Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Ali Osman Öztürk'ün Haber Türk'teki, heyecan uyandıran açıklamaları dikkatimi çekti.

İllerin gelişmesinde üniversiteler önemlidir. 1992 yılında Çorum'da üniversite kurulması hususunda girimler olmuş ancak sonuçsuz kalmış, 14 yıl sonra 2006 yılında açılabilmiştir.  2006'da her ilde üniversite açıldığı için, üniversite enflasyonu oluşmuş, ismini hatırlayamadığım, ilk rektörün yetersiz ve pasif çalışması ile dört yıl daha kaybedilmiştir. Ancak  Prof. Dr. Reha Metin Alkan döneminde etkili girişimlerde bulunulmuş, üniversitenin gelişmesi ivme kazanmıştır. Reha bey zamanında hazırladığımız teklif üzerine Diş Hekimliği Fakültesi kurulması kararı çıkarılmış olup,  bu yönde başta AK Parti MKYK Üyesi Milletvekili Ahmet Sami Ceylan olmak üzere, Erol Kavuncu ve Oğuzhan Kaya vekillerimizin katkısı büyük olmuştur.

Mevcut rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk'ün üniversiteyi geliştirme hususundaki çalışmaları bilinmekte olup, Haber Türk'teki açıklamaları bunu göstermektir. Prof Dr. Öztürk açıklamalarında: Bölgesel Kalkınma Odaklı ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında  "Çorum'un ve üniversitenin önünü açacak en ciddi adımın ihtisaslaşma olduğunu,  Hitit Üniversitesi’nin ihtisas üniversitesi olduğunu,   makine ve imalat teknolojileri alanında ihtisas üniversitesi olduğunu ifade etmiş, Çorum sanayisine, iş dünyasına, istihdamına ve geleceğine katkı sunmak istediklerini belirtmiştir. Çorum'un orta düzey teknoloji imalatında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, daha üst düzeye çekilmesinin, daha çok ihracat, istihdam, ürün ve gelir olduğunu vurgulamıştır. Bunun için savunma, sağlık ve gıda sektörü seçildiğini:  bunun sanayi ve imalat noktasında dönüşümü getireceğini, Cumhurbaşkanlığına projeler sunulduğunu bunlar kabul görürse Çorum'un çok şey kazanacağını belirtmiştir. 
Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk pandemi dönemini kayıpsız geçirdiklerini, aşılama ve diğer tedbirlerle normal sürece yaklaştıklarını, gelecek dönemde yüz yüze eğitime geçmeyi düşündüklerini söylemiştir.  Hitit Üniversitesinin kuruluş aşamasını tamamladığını belirten Öztürk: 2006 yılında açılan üniversitelerle kıyaslandığında Hitit Üniversitesi’nin gelişim çağını geçmiş olup iyi bir pozisyonda olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca: üniversite bünyesinde yeni bölümler açtıklarını bu yönde 300'e yakın öğrenci kontenjanı olduğunu, yeni programlar açarken Çorum iş dünyasına ne kadar katkı verileceğini düşünerek yapıldığını ifade etmiştir.

Diş Hekimliği Fakültesi’nden vazgeçmediklerini, ancak önceliklerinin Tıp Fakültesi morfoloji binası olduğunu açıklayan Öztürk: "Diş Hekimliği Fakültesi temel alanda dersleri verilebilmesi için bunun gerekli olduğunu: Tıp Fakültesi binasını yapılmadan Diş Hekimliği Fakültesi’ni kurma imkânın olmadığını, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin temelinin yılsonu atılacağını belirtmiştir. 
Sakin, temiz, sağlam aile yapısı ile suç oranı düşük olan Çorum'un geleceğe bakan bir şehir olduğunu, üniversitede 768 yabancı uyruklu (toplamda 16.000)  öğrenci olduğunu, üniversitesi olarak topluma hizmet yolunda büyük çaba gösterdiklerini belirten rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk'e başarılarının devamını diliyoruz.