AK Parti Çorum Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, Çorum ve İlçelerine 24 uzman, 3 pratisyen doktor ile 3 eczacı olmak üzere toplam 30 sağlık görevlisinin atandığını belirtti.

Milletvekili Oğuzhan Kaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine Algoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Deri ve Zührevi Hastalıkları, Endokrinoloj ve  Metabolizma Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Yoğun Bakım Ünitesi Doktoru, Pratisyen hekim ile Eczacı atamasının yapıldığını yine Çorum  Göğüs Hastalıkları Hastanesine Göğüs Hastalıkları Uzmanı ile Çorum İl Sağlık Müdürlüğüne eczacı atamasının yapıldığını ifade etti.

50 yıl sonra gelen umut 50 yıl sonra gelen umut

Çorum Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine de 1 tabibin atandığını kaydeden Milletvekili Kaya, Alaca Devlet Hastanesine 1 Diş hekiminin ve Tıbbi Biyokimyacının atandığını dile getirerek, "İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesine 1 Biyokimyacı, 1 Diş Tabibi, Kargı Ahmet Hamdi Akpınar Devlet Hastanesine 1 Diş Tabibi, Mecitözü Devlet Hastanesine 1 Pratisyen ve 1 Diş Tabibi, Osmancık Devlet Hastanesine 1 Tıbbi Biyokimya doktoru ile 1 Diş Hekimi ve Sungurlu Devlet Hastanesine ise 1 Diş Tabip ile 1 Tıbbi Biyokimyacı atanmıştır" dedi.

Milletvekili Kaya, "Sağlık sektöründe Çorum'u bölgenin parlayan yıldızı yapmaya karalıyız. Hemşehrilerimize doktor sıkıntısı çektirip başka illere göndertmeyeceğiz.  Bu atamaların gerçekleşmesinde Sağlık Bakanımız Sayın Kemal Memişoğlu'na ve her zaman Çorum'a ve Çorumlu hemşehrilerimize desteklerini esirgemeyen Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. 

Editör: Çorum Hakimiyet